Popis
Použitie kultúry na výrobu kyslomliečneho nápoja s probiotickými baktériami:
- na výrobu použiť surové mlieko, ktoré je nutné tepelne ošetriť pri teplote min. 90 oC s výdržou 2-3 minúty, alebo kúpené trvanlivé mlieko
- teplotu mlieka vychladiť na 35-37 oC, obsah sáčku vysypať do 1 litra mlieka, dobre zamiešať
- kultivovať (nechať stáť bez miešania) pri teplote 35-37 oC (nápoj nemožno pripraviť pri kultivácii pod 30 °C!) po dobu 16-20 hodín
- po ukončení kultivácie výrobok uložiť na niekoľko hodín do chladničky, čím sa dosiahne jeho optimálna konzistencia a chuť
Upozornenie: Probiotickú kultúru nemožno preočkovávať (je určená na priame očkovanie), pretože po preočkovaní by už mlieko neobsahovalo požadované pomery a počty jednotlivých druhov probiotických baktérií!
Balenie:
vrecúško na 1 liter mlieka
Skladovanie a trvanlivosť:
trvanlivosť najmenej 6 mesiacov od dátumu výroby pri teplote skladovania 4 °C
Zloženie:
sušené mlieko, Bifidobacterium sp., Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus. Kultúra neobsahuje GMO.
Diskusia 0
Žiadne komentáre
Hodnotenie 0
Žiadne komentáre
Probiotická kultúra na 1 l
1,06 €
Nový komentár