Príprava ovocia
Výber a umytie jabĺk
Jablká je nutné pred spracovaním dôkladne umyť od zvyškov hrubej špiny (hliny) a odstrániť zhnité plody alebo ich časti. Nie je potrebné odstraňovať šupky, škvrny, stopky ani jadierka, na spracovanie sa jednoducho používajú celé plody. Vhodné sú jablká akéhokoľvek druhu. Veľkosť plodov nie je dôležitá, ale z malých jabĺk sa všeobecne predpokladá menšia výťažnosť ovocnej šťavy ako z veľkých šťavnatých plodov.
Farmárik odporúča pri výrobe muštov použiť stohovateľný plastový kôš do, ktorého sa nasypú jablká. Následne sa ponoria do vane vyrobenej z potravinárskeho plastu, ktorá je umiestnená na podstavci a jablká sa v nej umyjú. Nasledne sa kôš s jablkami vytiahne z vody a nechá sa odtiecť. Takto pripravené jablká sa následne nasypú do drviča na ovocie.
Takýmto postupom sa zabezpečí zrýchlenie manipulácie s jablkami.
Tu nájdete ponuku nášho kompletného vybavenia pre mytie ovocia.
Pre pokračovanie kliknite na Drvenie.