Popis
Použitie kultúry na výrobu kefírového mlieka:
- na výrobu použiť surové mlieko, ktoré je nutné tepelne ošetriť pri teplote min. 90 oC s výdržou 2-3 minúty, alebo kúpené trvanlivé mlieko
- teplotu mlieka vytemperovať na 23-30 oC, obsah sáčku vysypať do 1 litra mlieka, dobre zamiešať
- kultivovať (nechať stáť bez miešania) pri teplote 23-30 oC (optimum 25 °C) po dobu 16-20 hodín
- po ukončení kultivácie výrobok uložiť na niekoľko hodín do chladničky, čím sa dosiahne jeho optimálna konzistencia a chuť
Upozornenie: Pred konzumáciou kefírového mlieka oddeliť z neho 2 lyžice, ktoré možno využiť na ďalšie zaočkovanie mlieka. Pri dodržaní hygienických podmienok je možné týmto spôsobom dosiahnuť niekoľkonásobné preočkovanie (5-10 krát). Potom je potrebné opäť použiť originálnu kultúru, aby bolo zaistené správne zaistenie mikroflóry.
Diskusia 0
Žiadne komentáre
Hodnotenie 0
Žiadne komentáre
Kefírová kultúra na 1 l
2,26 €
Nový komentár