Nekvapkavý. Vypaľovanie 1 / 2 knôtu na 100 l v sude.
Ako používať a udržiavať drevený sud: drevené sudy poskytujú Vášmu vínu / pivu neporovnateľnú arómu v porovnaní s klasickým skladovaním. Zle udržiavaný sud však môže viesť k problémom a infekciám. Preto je správna údržba veľmi dôležité. Nižšie je uvedených niekoľko tipov.
Príprava / dezinfekcia nového sudu: Naplňte sud s roztokom 10 g kyseliny vínnej na liter vody a nechajte vsiaknuť do suda po dobu 4 až 5 dní. Potom sud vypráznite, dôkladne vydenzifikujte pomocou knôtu síry. Okamžite naplňte vínom (plniť jemne). Nová sud obsahuje veľa trieslovín, a to neumožňuje víno zrieť v sude príliš dlho - je potrebné pravidelne kontrolovať chuť!
Príprava / dezinfekcia použitého sudu: dôkladne očistiť sud hlavne pomocou vody so sódou (1 kg sódy na 10 litrov teplej vody). Použite, ak je to možné, kefu na drhnutie vnútornej steny, potom dôkladne opláchnite čistou vodou. Vyplňte sud s roztokom 10 g kyseliny vínnej na liter vody a nechajte vsiaknuť po dobu 2 až 3 dni. Prázdny sud nechajte odtiecť a dezinfikujte spálením sírneho knôtu (1 / 4 knôt / 100 litrov).
Uloženie prázdneho sudu: Drevené sudy nie sú určené na prázdne uloženie! Ak je to občas nutné, nikdy nenechávajte zvyšky víno v drevenom sude! Po odčerpaní vždy okamžite vypláchnite čistou vodou. Nechajte deň odtiecť a vypáľte knôtom síry(1 / 4 knôt / 100 litrov obsah). Uložte na vlhkom a chladnom mieste (70% vlhkosť, 12 až 17 ° C). Vypáliť kusom síry môžete sud opäť za tri mesiace.
Doplnkové informácie
Kategória: | Čistenie drevených sudov |
Dĺžka balenia: | 27 cm |
Šírka balenia: | 0,6 cm |
Výška balenia: | 11,2 cm |
Hmotnosť balenia: | 0,066 kg |
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
4,55 €
Nový komentár