Použitie jogurtovej kultúry na prípravu vegetariánskeho a vegánskeho jogurtu:
1-2 litre rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ryžové a pod.) sa zahrejú na 37-39 °C
pridá sa 1 vrecúško kultúry, dôkladne sa premieša, aby sa kultúra rozpustila
rastlinné mlieko sa rozleje do čistých nádob, nechá sa fermentovať (kvasiť) pri teplote 39 °C, po dobu 8-10 hodín, bez miešania; teplotu možno udržovať tak, že sa nádoby prikryjú izolačným materiálom (deka, termotaška...) alebo sa dajú do rúry s nastavenou teplotou 39 °C, alebo možno použiť jogurtovač s nastaviteľnou teplotou
po 8-10 hod. fermentácie (kvasenia) sa nádoby uložia do chladničky; po vychladení na 10 °C je produkt vhodný na konzumáciu
kvalita hotového produktu závisí na kvalite použitého rastlinného mlieka; pokiaľ nie ste spokojný s kvalitou výrobku, skúste iné rastlinné mlieko.
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
4,65 €
Nový komentár