- Flokulácia: nízka / stredná
- Konečná hmotnosť: stredná
- Teplota fermentácie: 15-24 ° C
- Dávkovanie: 5-8 g/10 l
Prečo a ako vytvoriť kvasinkový štartér?
Pri väčších vareniach alebo sladinách s gravitáciou nad 1,050 sa odporúča použitie štartovacích kvasiniek. Množstvo kvasiniek je rozhodujúce pre kvalitu piva. Väčšina pivovarov používa príliš málo kvasníc. To môže viesť nielen k neúplnej fermentácii, ale aj k abnormálnej chuti a vyššej náchylnosti na infekcie, ktoré sú často dôsledkom podmanenia kvasiniek. Preto je dobrý nápad urobiť kvasinkový štartér.
Nie je to tak ťažké: rozpustite 50 g sladového extraktu v 500 ml vody a pridajte 5 g kvasnicovej živiny alebo nutrivit. Varte 5 minút a potom nalejte do dôkladne vyčistenej a dezinfikovanej nádoby (sklenená Erlenmeyerova banka alebo podobne), tesne uzavrieť s bavlnenou vatou a nechať vychladnúť.
Keď je ochladený, pridajte kvasinky a dobre prevzdušňujte (najlepšie sterilným vzduchovým filtrom a čerpadlom). Uchovávajte nádobu uzavretú vzduchovým uzáverom pri teplote 21 až 26 ° C počas 12 hodín (kvasinky sa budú ďalej množiť). Váš kvasinkový štartér je pripravený na použitie (alebo na ďalšie násobenie). Pridajte štartér do mladiny. Ak ju nemôžete pridať priamo, uložte ho zatiaľ vdo chladničky. Vyberte kvasinkový štartér z chladničky niekoľko hodín pred použitím, aby sa mohol pred pridaním do mladiny postupne zohriať na izbovú teplotu.
Doplnkové informácie
Kategória: | Sušené kvasnice - FERMENTIS |
Dĺžka balenia: | 9.6 cm |
Šírka balenia: | 6,6 cm |
Výška balenia: | 0,4 cm |
Hmotnosť balenia: | 0,012 kg |
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
4,33 €
Nový komentár