Menu
Syridlo Fromase® 220 XL  100 ml

NOVINKA

Syridlo Fromase® 220 XL 100 ml

Hodnotenie

4.31/5 (132x)

Tekuté syridlo vhodné na výrobu rôznych druhov syrov z kravského, ovčieho i kozieho mlieka. Krajina pôvodu Francúzsko.Výrobca syridla VLM Čítajte viac

SKLADOM - Expedujeme do 48 hodín (13 ks)

Doručíme dňa: Pondelok 25.11.2024

3 €

quatro kalkulačka

Skladové číslo: 2004017

Popis

Balenie:
plastová fľaška s objemom 0,10 l
Skladovanie a trvanlivosť:
pri dodržaní skladovacích podmienok (teplota 4-8 °C) je trvanlivosť najmenej 12 mesiacov od dátumu výroby uvedeného na obale
Zloženie:
mikrobiálne tekuté syridlo identické chymozínu z teľacích žalúdkov, aktivita 220 IMCU/ml; čistá svetlohnedá alebo žltohnedá kvapalina (neprifarbovaná), konzervovaná chloridom sodným, neobsahuje GMO
Odporúčané dávkovanie:
1,5 - 3,0 ml/10 l kravského, kozieho mlieka; 5 ml/10 l ovčieho mlieka

Aplikácia tekutého syridla pri výrobe čerstvého (hrudkového) syra:

tepelné ošetrenie (pasterizácia) mlieka - na výrobu kvalitného syra je potrebné použiť tepelne ošetrené (pasterizované) mlieko pri teplote ošetrenia cca 72-75 °C, po dobu 1-2 minút
prídavok mliekarenskej kultúry, syrenie mlieka - po tepelnom ošetrení sa mlieko ochladí na teplotu syrenia 30-40 °C (závisí od druhu syra), pridá sa najskôr mliekarenská smotanová kultúra (v dávkovaní pre príslušné množstvo spracovávaného mlieka), následne sa pridá syridlo v množstve 1,5 - 3,0 ml/10 litrov kravského a kozieho mlieka, resp. cca 5 ml/10 litrov ovčieho mlieka (dávkovanie syridla závisí tiež od kvality mlieka a jeho kyslosti; pri použití väčšej dávky syridla sa mlieko síce rýchlejšie zrazí, ale syr môže byť horký); syridlo je silné, preto sa pred použitím zriedi studenou pitnou vodou v pomere asi 1 : 10; pri vyššie uvedených dávkach syridla by sa malo mlieko začať zrážať cca o 15 minút
spracovanie syreniny - mlieko je potrebné nechať v kľude zrážať (až do vytuženia) 30-40 minút, pokiaľ nevznikne tuhá syrová zrazenina, ktorú potom ostrým nožom pokrájame na kocky o veľkosti cca 1 x 1 cm; po pokrájaní sa syrenina nechá cca 10 minút postáť; po vystúpení srvátky na povrch sa syrenina pokrája na syrové zrno, ktoré sa s malými prestávkami mieša 30-60 minút
formovanie syrového zrna - následne sa syrové zrno zleje do plachetky alebo do perforovanej formy (pokiaľ sa syr dáva do formy, forma sa musí viackrát otáčať)
prekysávanie syra - syr sa nechá prekysnúť pri izbovej teplote (teplota by nemala byť nižšia ako 20 °C) do druhého dňa
ďalšie spracovanie syra - prekysnutý syr sa môže osoliť, okoreniť, ďalej ho možno spracovať parením (parením syrového cesta v horúcej vode o teplote 75-85 °C, s následným solením v soľnom roztoku), údením, použiť ako surovinu pri výrobe bryndze a pod.

Diskusia 0

Žiadne komentáre

Nový komentár

Hodnotenie 0

Hodnotenie produktu

4.31/5

Pridať

Žiadne komentáre

Syridlo Fromase® 220 XL  100 ml
Syridlo Fromase® 220 XL 100 ml

3 €

Alternatívne produkty

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

Nový komentár

Kontrolný kód

i

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.
Produkt bol vložený do košíku
Pokračovať v nákupe Objednať